Paddock Paradise

Plattegrond paddock paradiseAfb0596

Het Paddock Paradise systeem is een manier van paarden houden gebaseerd op de manier van leven van de Mustangs in Amerika. De Amerikaan Jaime Jackason’s heeft een tijd de kuddes gevolgd en er een boek over geschreven en vervolgens een systeem bedacht waarmee je het leefpatroon van Mustangs na kunt nabootsen.

onze paarden

Paarden in het wild trekken volgens een vast route. Van de ene plaats naar de andere lopen ze wel 30 tot 40 km per dag over verschillende soorten ondergronden. Ze eten lang stekelig gras en schuilen en spelen op vaste plaatsen.

Je gaat uit van een vierkant weiland, waarbij je langs de buitenrand een pad afzet van ongeveer 6 meter breed. Dit laat je zoveel mogelijk zanderig. Dit is makkelijk met het uithalen van de mest en ze krijgen niet teveel kort gras in verband met hoefbevangenheid. Je kunt het middenstuk van de ring gebruiken om te hooien of de paarden er dagelijks een paar uur op te laten. Langs dit pad leg je op verschillende plaatsen hooi, een waterbak, likstenen, wilgentakken of fruitboom takken neer, zodat ze hun dagelijkse kostje al wandelend kunnen zoeken.

De ondergrond van het zandpad kun je afwisselen met stoeptegels of grove stenen. Daarnaast kun je een ruimte creƫren voor speelactiviteiten met een bal, een waterbak om te zwemmen en een zandheuvel waar de paarden lekker in en overheen kunnen ravotten. En natuurlijk een grote inloopstal waar ze in een hoekje lekker kunnen uitrusten op een strobed of schuilen tegen regen en wind.

kl schuilstal