Het Trekkers Team

Tini Willems

Bandero en Sita bij Tini

Doordat mijn zus paarden had kwam ik al vroeg in aanraking met het wezen paard. In eerst instantie wilde ik er niks van weten. Op 20 jarige leeftijd ging ik op een activiteitenvakantie naar Spanje waar één van de activiteiten het maken van een trektocht te paard was. Hier raakte ik echt besmet met het paardenvirus. Bij thuiskomst heb ik rijles genomen maar ik zette gelijk al mijn vraagtekens bij de manier van rijden en omgaan met de paarden. Uiteindelijk kreeg ik een bijrijd paard en daarmee ben ik in aanraking gekomen met Freestyle. Dit sloot wel erg aan bij mijn idee van hoe om te gaan met paarden. Na een aantal jaren bijrijden heb ik een eigen paard aangeschaft, Bandero. Met dit paard heb ik mijn Freestyle vaardigheden vergroot. Door te spiegelen heeft Bandero mij laten zien wie ik werkelijk ben.

In 2005 ben ik samen met mijn vriendin een kleinschalige pensionstal begonnen waarbij de holistische omgang met paarden/dieren centraal staat. Langzamerhand zijn we met deze visie les gaan geven. Het was o.a. met deze pensionstalling, dat mijn interesse gewekt werd voor alternatieve geneeswijze bij dieren. Ik kwam in aanraking met Anneke de Winne en heb bij haar een jaar de opleiding “frequentie therapie” gevolgd, de behandeling van zieke paarden begon.

Jorien Harmelink

Jorien

Van af ongeveer negen jarige leeftijd ging ik elke zomer logeren bij mijn oma op de boerderij in t Woold, vlakbij de plaats Winterswijk in de Achterhoek. Daar zag ik mijn oom werken met het trekpaard Kitty, daar werd ik helemaal verliefd en besmet met het paarden virus. Toen ik tien was ben ik op een manege gaan rijden. Daar leerde ik pony rijden en later hielp ik mee met het verzorgen en zadelmak maken van de nieuwe jonge pony’s . Op 16 jarige leeftijd ben ik begonnen met lesgeven op deze manege.

Door werk, trouwen en geboorte van mijn kinderen was het paardrijden op de achtergrond gekomen. Later heb ik het paardrijden weer opgepakt door het kopen van een eigen paard, les nemen en zelf weer les te gaan geven. Ik ben indertijd overgestapt naar het western rijden. Steeds meer werd mijn interesse in Centered riding, Grondwerk, de natuurlijke omgang met paarden en recht richten volgens de klassieke rijkunst gewekt. Door mijn eigen rugproblemen raakte ik geïnteresseerd in de bewegingsmogelijkheden en training van het paard.

Bij Nicole Zoet-Oostermeyer heb ik de opleiding Intergreated Horsemanschip Instructeur gevolgd en in januari 2012 afgerond. Onderwerpen die aan bod gekomen zijn; Anatomie, bewegingsleer en rijtechnieken, vijf Elementen theorie, werken met: Chakra’s, Bach Bloesem en Homeopathie.